Първоначално публикувано от MUROMAN
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лашка при отпускане на газта
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от SCIRO Покажи съобщениеТОЧНО ТАКА. ТОЗИ ПРОБЛЕМ Е ОТ СПУКАНО ГУМЕНО СЪЕДИНЕНИЕ МЕЖДУ ДРОСЕЛА И ДЕБИТОМЕРА. ПРОВЕРЯВАЙТЕ ПО-ПОДРОБНО ОТДОЛУ НА СГЪВКИТЕ.
Comment
-
Ще проверя за съединението утре и ще пиша. Благодаря за мненията, като знам че гърнето ми не е у ред може и ламбдата да дава грешки. Пропуснах да пиша че ми свети и лампата за инжекциона, но тя свети цяла година и колата лети, може сега да почва да се усеща. Тъпото е, че на диагностика дава грешка при вързването с компа и не се разбра от какво е.2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщениеЩе проверя за съединението утре и ще пиша. Благодаря за мненията, като знам че гърнето ми не е у ред може и ламбдата да дава грешки. Пропуснах да пиша че ми свети и лампата за инжекциона, но тя свети цяла година и колата лети, може сега да почва да се усеща. Тъпото е, че на диагностика дава грешка при вързването с компа и не се разбра от какво е.Last edited by Pastora; d.m.y г., 23:16.Arena Coast Customs
Comment
-
Така, смяната на свещи не помогна, но старите бяха много черни исъс сажди, а и омаслени, тъй като от горната ми гарнитура понякога като я изпържа явно капе масълце, макар и в рамките на позволеното. Не бяха приятна гледка, сложих Денсо от по 4.50 с отстъпка. Колата определено върви малко по добре, но няма разлика в уауауа-то. Проверих и кабелите на тъмно - не искрят. Не успях да ги замеря, но ми се струва, че са ок.
Относно гофрирания маркуч до дебитомера - проверих и както очаквах не е скъсан. Колата не е била на газ, а те обикновено се късат, защото плочката ги измества и им променя ъгъла, доколкото знам.
Ще пробвам при първа възможност за дебитомер. А, и сега като вече съм чел темата - колата наистина си лашка при отпускане на газта, ама ако го няма другия проблем това се преживява лесно2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
sigpic
Comment
-
На мен това лашкане ми прилича да е от задвижването някъде ,маховик ,съединител ? Навремето карах един дърт транзит който лашкаше по същият начин и се оказа ,че нещо кардана му не беше добре.Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
При мен го има също това "лашкане" в граничната зона на празните обороти. Примерно се движа с 60 (независимо на кава скорост), пускам газта, колата плавно си намалява и при достигане на гранични обороти за излизане от принудителен празен ход разклаща леко (но досадно), след което заглажда работа. Ако в този момент подам газ (независимо рязко или плавно), пак разклаща леко и след това заглажда. На по-високи обороти го няма тва придърпване при отпускане и подаване на газ.
Оставена на място на празен ход обаче работи като часовник, същата работа и ако я пусна на първа без газ в някой тегав "керван" - пъпърка си гладко, докато не подам малко газ. Много е дразнещо тва в задръстванията, когато карам близо до граничните обороти. Обирам ги със съединителя тези лашкания, но...
Имал съм и другия вариант, споменат от Мочко - преди години ми се беше разхлабил предният мост и пак имаше лашкане, но усещането е друго, а и се чуваше почукване.
Профилактично смених и аз кабели, свещи, горивната помпа и тя е нова (че увяхна), гуменият маркуч към дебитомера е чисто нов оригинален. Дебитомерът е "ревизиран" по друг повод, моторчето за празния ход е май единственото нещо, което не е пипано никога по тази кола.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Първоначално публикувано от bass Покажи съобщениемоторчето за празния ход е май единственото нещо, което не е пипано никога по тази кола.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Не знам дали не си измислям вече но ми се струва, че е станало по-шумно това моторче при мен. Ще взема да го почистя да видя дали ще има ефект.2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
sigpic
Comment
-
Днес пробвах самодиагностиката от темата на Proof и на таблото ми присветна следният код - 1-2-2-4 - heated lambda probe. Това по какъв начин се различава ит съседната грешка 1-2-2-3 regulation of lambda probe не ми е ясно. Предполагам, че почвам да събирам пари за ламбда сега. Все не ми остава време да се възползвам от любезното предложение на пастора да пробваме с неговия дебитомер, но в момвнта трябва да пиша уж две курсови работиЖивот и здраве януари ще сменя ламбдата и се надявам всичко да си влезе в час.
__________________Last edited by Vesko84; d.m.y г., 23:25.2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Vesko84 Покажи съобщениеДнес пробвах самодиагностиката от темата на Bass и на таблото ми присветна следният код - 1-2-2-4 - heated lambda probe. Това по какъв начин се различава ит съседната грешка 1-2-2-3 regulation of lambda probe не ми е ясно. Предполагам, че почвам да събирам пари за ламбда сега. Все не ми остава време да се възползвам от любезното предложение на пастора да пробваме с неговия дебитомер, но в момвнта трябва да пиша уж две курсови работиЖивот и здраве януари ще сменя ламбдата и се надявам всичко да си влезе в час.
Comment
-
2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщениеКолеги като чистите това прословуто моторче за празен ход,после занулявате ли компютъра-в смисъл-да откачате отицателната клема на акумулатора?ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
Comment